Friday 20 March 2015

Κάποιες βασικές συμβουλές και πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζουμε όταν φοράμε έγχρωμους φακούς για πρώτη φορά.

1.       Αν είναι η πρώτη φορά που φοράτε φακούς επαφής, πριν αγοράσετε τους φακούς, καλά θα ήταν να συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρο σας αν είναι εντάξει για εσάς να φορέσετε φακούς επαφής. Ίσως κάποιος από εσάς να έχει κάποια υπερευαισθησία και να μην κάνει να φορέσει φακούς.
2.       Όσο περιμένετε να σας έρθουν οι φακοί φροντίστε να προμηθευτείτε κάποιο διάλυμα απολύμανσης για μαλακούς φακούς. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το Opti-free express της Alcon. Είναι από τα καλύτερα παγκοσμίως, το χρησιμοποιώ χρόνια και το εμπιστεύομαι.
3.       Καλά θα είναι να αγοράσετε κάποιο προϊόν για την ξηρότητα τον ματιών. Εγώ χρησιμοποιώ τα τεχνητά δάκρυα που είναι σε πλαστικές αμπούλες. Πάντα κουβαλάω μαζί στην τσάντα μου 1-2 αμπούλες γιατί ανάλογα με τις συνθήκες οι φακοί μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα στα μάτια και αρχίσουν να σας ενοχλούνε.
4.       Δεν κάνει να τους φοράμε πάνω από 8 ώρες την ημέρα. Πρέπει να αφήνουμε τα μάτια μας να αναπνέουν.
5.       Δεν πρέπει μας πάρει ο ύπνος ενώ φοράμε τους φακούς!
6.       Καλά θα είναι αν φοράμε τους φακούς κάθε μέρα, μια με δύο φορές την εβδομάδα να κάνουμε ένα διάλειμμα να ξεκουράσουμε λίγο τα μάτια μας.
7.       Το νούμερο 1 πράγμα που πρέπει να μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για φακούς είναι καθαρά χέρια! Πλένουμε πάντα καλά τα χέρια μας πριν φορέσουμε τους φακούς για να αποφύγουμε τις μολύνσεις.
8.       Δεν πλένουμε ποτέ τους φακούς με νερό! Μόνο με το ειδικό υγρό τους. Αν για κάποιο λόγο βγάλουμε τους φακούς ενώ είμαστε έξω η μας πέσουν, δεν τους πλένουμε ποτέ με νερό βρύσης. Έχει πολλά μικρόβια για τα μάτια μας.
9.       Καλά θα είναι να έχετε πάντα μαζί σας την θήκη των φακών με φρέσκο υγρό μέσα έτσι ώστε αν νιώσουμε κάποια ενόχληση και δεν τους αντέχουμε άλλο στα μάτια να έχουμε κάπου να τους βάλουμε.  Ή αν έχουμε κάποιο ατύχημα και μας πέσουν όπως είπαμε πριν να μπορούμε να τους φυλάξουμε στο κουτάκι τους μέχρι να πάμε σπίτι και να τους καθαρίσουμε με το υγρό τους.
10.   Αν έχουμε πολύ καιρό τους φακούς να κάθονται στην θήκη τους  χωρίς να τους φοράμε, καλά θα είναι, μια φορά τον μήνα τουλάχιστον, να αλλάζουμε το υγρό τους.
11.   Τις περισσότερες φορές όταν αγοράζουμε φακούς θα έρχονται μαζί με μια θήκη δώρο. Μπορεί αυτές η θήκες να είναι συνήθως πολύ χαριτωμένες αλλά δεν προσφέρουν την καλύτερη προστασία για τους φακούς μας.  Τα ίδια τα μαγαζιά συμβουλεύουν να αλλάζουμε τέτοιο είδους θήκες κάθε τρίμηνο. Αν αφήσετε τους φακούς σε μια τέτοια θήκη, η διάρκεια ζωής τους θα μειωθεί πολύ και δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρετε να τους κρατήσετε ένα χρόνο.
Εγώ χρησιμοποιώ την θήκη που έχει μέσα δώρο το υγρό που χρησιμοποιώ. Κλείνει πολύ καλά και οι φακοί δεν παίρνουν αέρα, ούτε μικρόβια.

Αυτά για την ώρα, αν θυμηθώ τίποτα άλλο σημαντικό θα το προσθέσω στην λίστα. Ελπίζω αυτές οι πληροφορίες να σας φάνηκαν χρήσιμες ^-^ 

2 comments:

  1. Το blog αυτό είναι μια πολύ ωραία ιδέα και σίγουρα βοηθάει πολύ εμάς τους πρωτάρηδες να περιορίσουμε τις σπατάλες και τα λάθη.
    Θα ήθελα να σου κάνω μια ερώτηση (Είναι η πρώτη φορά που θα δοκιμάσω να φτιάξω κουστούμι φέτος και δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει ποτέ φακούς...)

    Τα περισσότερα ζευγάρια που έχεις δοκιμάσει έχουν link στο pinkyparadise..εσύ από εκεί παραγγέλνεις μόνο? Υπάρχει τρόπος να αποφύγεις τα μεταφορικά?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλησπέρα. Δυστυχώς τώρα με τα capital controls δεν είναι δυνατών να αγοράζουμε πια από το Pinky εδώ στην Ελλάδα. Βρήκα όμως ένα νέο κατάστημα ifairycon.com
      Δεν έχω κάνει καθόλου ανανεώσεις στο blog, συγνώμη. Μπορείς να κοιτάς την σελίδα μου στο facebook την ανανεώνω πιο συχνά https://www.facebook.com/Cosplay-Eyes-431491243676918/

      Delete